Tervetuloa lukemaan matkakertomus kesän 2012 reissustamme halki Euroopan ja takaisin hiilidioksidipäätöistä välittämättä!

torstai 9. elokuuta 2012

Venetsia

Aamulla heti herättyämme menimme me valkoihoiset rannalle makoilemaan ja uimaan. Sitten aamukymmenen maissa kun rannan hardcore-käyttäjät tulivat availemaan aurinkotuolejaan, me keräsimme kimpsumme ja kävimme lähikaupassa aamukahveilla. Hyvää automaattikahvia ja teetä, 40snt/kuppi!

Siitä jatkoimme autolla kymmenkunta kilometriä viivasuoraa puistobulevardia niemen nokkaan, Punta Sabbioniin. Sieltä oli hyvin organisoitu vesibussiyhteys Venetsiaan. Autoliiton kortilla sai vielä pari euroa/nokka matkasta alennusta (norm 11e menopaluu). Tutkimme puoli päivää sen kujia, siltoja ja kanavia. Positiivinen asia oli yleiset toiletit. Niiden hinta oli korkeahko, 1,50 eur, mutta ne olivat myös hyvin siistit.

Lido di Venezian rakennuksia

Vesibussilla kaupunkiin

Venesatamaa


Ensin kuljimme ihan sokkona katuja pitkin, mutta sitten aloimme seurailemaan katuja pitkin kulkeneita opastettuja ryhmiä, jotka pysähtyivät tärkeimpien nähtävyyksien kohdalle. Yhdellä kadulla kuulimme pitkästä aikaa myös suomenkielistä puhetta.
Pizzerioita Venetsiasta löytyy lähes joka kulmasta, yhdessä kävimme syömässä - hyvin ja pitkään.



Vähemmän rivo totuus paljastui muutamaa askelta edempänä

Saappaita joka jalkaan

Vielä yksi otos gondoleille

Kaupungin julkinen liikenne = vesibussit

Ponte di Rialto

Liikennemerkit!

Yksi lukuisista kirkoista

Marinai Arsenale, laivaston tukikohta on linnan muurien sisällä

Illaksi palasimme takaisin leiriimme, mutta sitten alkoi vähän pilvistellä. Mukavaa oli tietysti se, että samalla paahtava +32 helle hieman helpotti. Itseasiassa illalla satoi muutaman tipan, joka lähinnä siirteli valkoista tomua auton ja muiden varusteiden päällä uuteen järjestykseen, mutta ei suoranaisesti kastellut mitään.

Autolla aloimme suunnitella paluureittiämme, huomenna on tarkoitus pikku hiljaa kääntää nokkaa pohjoisemmas, kohti Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti