Tervetuloa lukemaan matkakertomus kesän 2012 reissustamme halki Euroopan ja takaisin hiilidioksidipäätöistä välittämättä!

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Saksasta eteenpäin - Lichtenstein

Tiistaina lähdimme Saksasta eteenpäin. Syksy on Saksassakin tulossa. Koulut ovat pian alkamassa ja alennusmyynnitkin näyttivät maanantaina pääosin loppuneen.

Vignettikuitti


Aamulla hurautimme Lindauhin, jossa rajahuoltoasemalta ostettiin Itävallan vignetti moottoritielle. Heti Itävallan puolella oli pitkä tunneli, Pfänder tunnel, jossa ilmanvaihto oli todella huono. Hieman pelonsekaisesti sitä edettiin kunnes vihdoin putkahdettiin päivänvaloon. Tunneli on kapea kaksikaistainen, mutta siihen viereen on ilmeisesti rakenteilla toinen tunneli, jolloin siirryttäisiin normaaliin käytäntöön jossa ajosuunnat olisi jaettu erillisiin tunneleihin. Epäilemättä joutuvat parantamaan ilmanvaihtoa samassa yhteydessä.



Itävallan puolelta tehtiin vielä parin tunnin pistokeikka Lichtensteiniin, jossa oli pieniä haasteita parkkipaikan kanssa. Periaate oli, että etsit vapaan parkkipaikan (jota ei ole varattu jollain lisäkilvellä), katsot parkkiruudun numeron, syötät sen automaattiin ja maksat parkkiajan etukäteen.

Vaduz Castle

Vaduzin kävelykatua


Vaduzin kaupungissa oli leppoisa ja fiini tunnelma, mutta samalla myös hirvittävän hintaista.

Runsain mitoin veistoksia

Tällainen mamma oli lepäilemässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti