Tervetuloa lukemaan matkakertomus kesän 2012 reissustamme halki Euroopan ja takaisin hiilidioksidipäätöistä välittämättä!

perjantai 3. elokuuta 2012

Angebot

Raskasta hommaa tuo alennusmyynneissä juokseminen. Kuinkahan monen eri paikkkunnan Orsay -liikkeen alennustangot Natasha onkaan jo ehtinyt penkomaan! Niitä tuntuu löytyvän jokaisesta kaupungista.

Kierrettyämme edellisessä kirjoituksessa mainitun ostoskeskuksen suuntasimme keskustaan. Ihan keskustan kävelykadun päässä on iso parkkihalli, ainakin 7 kerrosta, jonka viidennestä löysimme autolle tilaa. Parkkimaksujen taso on jokseenkin kohtuuton, 1,50 eur /tunti keskustassa pysäköinnistä.

Marssimme suoraan Ulmin keskeisimpään nähtävyyteen, Ulmin tuomiokirkkoon. Ostimme 4 euron kappalehintaan piletit, jolla sai ihan omatoimisesti kiivetä tämän kaikkein korkeimman kirkon torniin. Korkein näköalatasanne on 143 metrissä. Hyvänen aika millaisia kierreportaita sinne noustaan! Portaita torniin on 768, joten vesipullo kannattaa varata mukaan. Kaikkein ylimmän osan portaat ovat hyvin ahtaat, ja niissä vastaantulijoiden sivuuttaminen on aika intiimiä. Meikäläisellä alkoi nouseminen toisessa osassa lievästi sanottuna kammottamaan, mutta kolmas osa oli henkisesti helpompi, kun se ei kulkenut aivan ulkoseinällä.
Näkymät kyllä korvaavat vaivannäön.

Kannatti maksaa


Kirkossa voi tehdä lahjoituksen myös maksupäätteellä omantunnon mukaan...

Ikkunamaalauksia

Goottimusiikin paikka

Alkumatka oli vielä helppoa, kun oli näin leveät portaatkin

Tämä tavoitteli taivaita

Tästä alkaa viimeinen etappi huipulle. Ja on muuten ahdas!

Koristeiden (=pelättimien) määrä on hämmästyttävä

Ylätasanteelta on tornin huipulle vielä parisenkymmentä metriä...

Kaupunkinäkymää Ulmin ylle

Sen seitsemänsataa porrasta

Joka ikinen pylväs on koristeltu jollain tavalla

Tässä koko rumilus

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös kirkkosalin kulmassa ollut donation-maksupääte, jolla voi  oman halunsa mukaan lahjoittaa vähän suurempia summia kirkolle. Me kuitenkin tyydyimme palkitsemaan itsemme jäätelöannoksin kirkon edessä olleessa ravintolassa.

Muutaman kävelykadun varrella tehdyn vaateostoksen jälkeen palasimme Biberachiin, tehden mutkat paikallisen "S-marketin" kautta. Kassalla katselin parin hyvin aurinkoa töissään ottaneen katutyöntekijän ostoksia, joita oli täysi kärrillinen. Ihmettelin kun hän antoi kassalla viisikymppisen maksuksi, ja sai vielä kahvirahat takaisin. Me ostettiin kaksi kassillista ruokaa, pari pakastekanaa, salaattiaineksia, monta kiloa perunoita, paria lajia leipää , kinkkua ja makkaraa, jne jne - ja lasku oli reilu kaksikymppiä. On se halpaa.

Huomenna olisi ajatuksissa suunnistaa Stuttgartin eteläpuolella olevaan Metzingeniin .... siellä on valtava Outlet-keskittymä!

PS. Kommentoinnin pitäisi nyt toimia ilman kirjautumista!

1 kommentti:

  1. Testataan kommentointia.... Toimii.

    T. Sari ja Marcus

    VastaaPoista