Tervetuloa lukemaan matkakertomus kesän 2012 reissustamme halki Euroopan ja takaisin hiilidioksidipäätöistä välittämättä!

perjantai 3. elokuuta 2012

Bitburgista edelleen etelämmäs


Eilinen torstaina oli tiukka matkapäivä.

Aamusta kokosimme leirimme. Paikka oli kyllä niin mukava, että siellä olisi viihtynyt pidempäänkin. Vain kännykän lataus tuotti ongelmaa. Teltan pakatuamme (ja virtansa menettäneen kännykän ladattuani toilet-tiloissa) lähdinne kohti eteläistä tukikohtaa. Mutta matka varrelle sattui sopivasti pari kivaa käyntikohdetta, jotka päätimme samalla tarkastaa. Ensin täytyy kiittää edellistä majapaikkaamme, Camping Prümm, joka oli todella hyvä, erityisesti sosiaalitilojensa puolesta. Lisäksi oli kiva herätä aamulla laskien kirkon kellon soittojen lukumäärää. Yökin oli lämmin edellisenä iltana vallineiden pilvien ansiosta, eikä teltan suhteen juuri ollut kuivateltavaa.


Sitten siirryimme tien päälle, kohteena oli Biberach an der Rissin kaupunki hieman Ulmista etelään. Mutta jaksotimme matkan etappeihin kahdella välipysähdyksellä.

Idyllinen linnanraunio metsäisellä taipaleella, vähän Bitburgista etelään

Ensimmäinen stoppi tehtiin Speyerin kaupungissa, mutta ei suinkaan siinä kovin "ottavalla" paikalla olevassa tekniikan museossa (olen käynyt siellä kolme vuotta sitten, on ihan koko päivän reissun arvoinen), vaan kaupungin keskustassa. Siellä on suuri Speyerin tuomiokirkko, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kirkko on siitä erikoinen, että se edustaa Romaanista arkkitehtuuria. Sen kyllä huomaa, yksinkertaisen näyttävää! Kannattaa käydä, ainakin sitten kun on Goottilaisiin kirkkoihin kyllästynyt. Kirkon jälkeen kävimme vielä kävelykadulla jäätelöllä (ja vähän kaupoissa) jonka jälkeen jatkoimme matkaa. Kaupungista ulosajo oli hieman haasteellista, kun missasimme yhden risteyksen ja sen jälkeen jouduttiin kiertoteiden täyttämille kaduille. Mutta aikanaan selvittiin sieltäkin pois autobahnin päähän.

Sitten olikin edessämme pitkä ajomatka Speyeristä Karlsrühen ja Stuttgartin kautta Tübingeniin.

Speyer Dom
Valtavan kokoinen - ja silti niin vanha

Puuseppää aina tarvitaan - kantamaan ristiä.

Sisänäkymiä, huomaa parvi



Etupiha avautuu suoraan kävelykadulle

Rakenuksia kävelykadun varrella




Toinen stoppimme oli Stuttgartin eteläpuolella, pienessä Tübingenin kaupungissa. Siellä keskustaa hallitsee linna, vanhan kaupungin vieressä, korkean mäen päällä. Kesti hetken keksiä, että mitä katua pitkin sinne pääsee. Sitten otettiin hiki pintaan ja kiivettiin linnaan.

Pikkukaupunki ennen Tübingenia, huomaa kirkon vihreä katto

Tübingeniin tullessamme huomasimme liikennemerkeistä, että tämä kaupunki taitaakin rajoittaa autoilua keskustassa päästötarroin. Menettely on voimassa jo parissakymmenessä kaupungissa ympäri maan. Me keksittiin päätien varrelta market, jonka parkkipaikalle jätimme auton ja kävelimme läheiseen keskustaan. Jatkossa täytyy huomioida tuo tarra-asia etukäteen, sen kun saa tilattua suomeenkin rekisteriotetta ja pientä maksua vastaan (+ aikaa sellainen kolmisen viikkoa).  .

Kohtalaisen iäkään näköinen rakennus

Joku oli kahlinnut seittimiehen puuhun

Linnan asukas

Tübingenin linnaa

Pääsisäänkäynnin koristeita



Päivän lopuksi matkasimme matkamme eteläisintä tukikohtaa kohti, Bieberachiiin. Ja ehdimme sinne sopivasti ennnen helteisen päivän päättänyttä raekuuroa. Kiitos Sasha & Marika mukavasta vastaanotosta!
Tästä oikean tietokoneen äärestä varmaankin saamme lähetettyä viikonlopun aikana blogiimme muutamia kuvia :)


Tämän perjantaipäivän vietämme ostoksilla vaatekauppoja kierrellen Ulmissa sijaitsevassa Blaubeurer -ostoskeskuksessa ja sen ympäristössä. Kohta pitää heittää väliin yksi Wienershnizel, että jaksaa taas edetä.

Sää on tänään pilvinen, +23 - 25 astetta. Huomiseksi on luvattu taas lämpimämpää.

2 kommenttia:

  1. Eilen ei kommenttiosio ollutkaan auki.

    Nytkin vatii jonkun profiilin.

    Terveisiä Korkeasaaresta!

    T. Roope ja Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vihdoin löysin asetuksen, joka mahdollistaa anonyymit kommentit. Jotka ovat siten tervetulleita!

      Poista