Tervetuloa lukemaan matkakertomus kesän 2012 reissustamme halki Euroopan ja takaisin hiilidioksidipäätöistä välittämättä!

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Polttoainetta

Automatkalla kun ollaan, niin olen seuraillut polttoaineen kulutusta kirjaamalla tankkauksia vihkoon.

Alkumatka Turusta Tanskaan meni mukavasti 5,15 l/100 km keskikulutuksella. Nyt Saksassa ollessa ollaan jo pari kertaa käyty tankilla, ja keskikulutus on noussut lukemiin 6,25 l/100 km. Syitä siihen on pääasiassa kaksi: ensinnäkin olemme aika paljon ajelleet noita kylien välisiä teitä, jotka ovat aika syherösiä ja korkeuseroa on riittämiin. Juuri kun pääsee ylätasangolle, mennään taas alas seuraavaan kylään jossa vauhti tippuu hetkessä satasesta viiteenkymppiin.
Toiseksi, moottoriteillä tulee ajettua kovempaa kuin Suomessa - kun ne ovat niin sujuvia ja hyväkuntoisia - pääosiltaan. Moottoriteilläkin joutuu kaasua annostelemaan aika reippaasti, kun vasemmalle kaistalle siirryttäessä se suoran päässä ollut Audi on välittömästi takapuskurissa.

Tänään olisi perhelounaan jälkeen tarkoitus lähteä Natashan kanssa tsekkaamaan yksi vihreällä merkitty tienpätkä Schwenningenin lähistölle, niin monta linnan merkkiä on mahdutettu parinkymmenen kilometrin matkalle, että sehän on nähtävä.

Näillä näkymin jatkamme matkaa etelään tiistain kuluessa. Huomenna maanantaina olisi tarkoitus saada se ajovalo- ja sulakeongelma kuntoon.

1 kommentti:

  1. Kokeilenpa minäkin kommentointia...tuntuu toimivan.

    VastaaPoista