Tervetuloa lukemaan matkakertomus kesän 2012 reissustamme halki Euroopan ja takaisin hiilidioksidipäätöistä välittämättä!

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Bremen

Pienen ostoskierroksen jälkeen jatkoimme matkaa. Sade kiusasi melkein koko matkan Tanskan rajalta Bremeniin. Erityisen kovasti satoi juuri Hampurin kohdalla, josta ei nähty kuin silmänkantamattomiin kontteja ja niiden nostureita. Hampurihan on Euroopan toiseksi suurin satama. Ja sen huomasi rekkaliikenteen määrästä.

Hampurin ja Bremenin välillä oli paljon tietöitä, joissa oli jännitettävää sekä kuskina olleelle Natashalle, että pelkääjänä olleelle Petelle. Vasen kaista on kavennettu hyvin kapeaksi, olisiko 2,2m. Kun vierellä menee yhtenäinen jono rekkoja, siinä välissä tuntee itsensä kovin pieneksi.

Kaiken lisäksi totesimme tuolloin, että kännykkä/navi ei enää lataa. Syynä oli ilmeisesti edellisillan ilmapatjan täyttötoimenpide, jonka päätyttyä kompressorin pistoke ei meinannut irrota ilman kevyttä väkivaltaa - ilmeisesti se tuolloin poltti tupakansytytinliitäntöjen sulakkeen. Ja sulakekotelossa ei tietenkään lue, että mikä sulake toimittaa mitäkin virkaa (ohjekirjassa lukee, mutta jätin sen kotiin painon säästämiseksi...)
.
Toiseksi, ajovalon merkkivalo alkoi eilen palaa. Totesin pelkääjän puolen ajovalon sammuneen. Onneksi siellä vielä killittää parkki. Pitää yrittää törmätä johonkin pikahuoltoon viikon edetessä.

Nyt olemme ihastuttavan ystäväperheen luona Bremenin vieressä olevassa Delmenhorstin kaupungissa. Kävimme alkuillasta tutustumassa tärkeimpiin Bremenin nähtävyyksiin ja sen jälkeen illallistimme todella hyvin. Haben Sie vielen Dank, Mila and Alex!

Bremenin tuomiokirkko

Musikantit

Raatihuoneentori

Pyhä Petrus

Nyt alkaa olemaan kotoisan tuntuisia nimiä :)


Proomuja Weser-joen rannalla, kuvassa myös tietysti linna!

Bremenin iltaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti